Ryssland.net logo

Resa i Ryssland

Den som planerar för en utlandsresa bör i allra högsta grad överväga Ryssland som ett alternativ. Ryssland med sin enorma yta har nämligen otroligt mycket att erbjuda dess besökare. Allt från pulserande storstadsliv i miljonstäder som Moskva och St Petersburg till mera avslappnade miljöer på landsbygden, skidåkning i Kaukasus eller sol och bad vid svarta havet. I städerna finns bland annat ett rikt utbud av kulturliv och historiska platser, men heller inte att förglömma ett nattliv i världsklass.

Moskva, Ryssland
Moskva, Ryssland

Ryssland sträcker sig hundratals mil både från väst till öst och från nord till syd, och är uppdelat i hela 11 tidzoner. Detta innebär naturligtvis att det är omöjligt att se hela Ryssland på bara en resa, en drömresa för många och ett sätt att hinna se en hel del är att åka den transibiriska järnvägen, vilken sträcker sig hela vägen från Moskva i väst till Vladivostok i öst, alternativt till Peking i Kina.

Andra mycket populära resmål är naturligtvis Moskva och St Petersburg som bägge erbjuder storslagen arkitektur, historiska monument, konst och teater i världsklass, varvat med det man normalt förväntar sig av en storstad, såsom pulserande nattliv, bra restauranger, shopping osv.

Minsk, Vitryssland
Minsk, Vitryssland

På dessa sidor försöker vi få med en hel del matnyttigt såsom tips på vart i Ryssland man kan åka, information om visum, tips på reseföretag som ordnar resor till Ryssland och Vitryssland, samt annat som kan vara värt att veta då man ska ge sig iväg. På länksidan finns även en hel del länkar till olika resereportage, allt från weekendresor i storstäderna till månadslånga turer med den transibiriska järnvägen.

Den som har för avsikt att åka till St Petersburg, Rysslands näst största stad ska naturligtvis ta en titt i vår guide till staden, med tips på sevärdheter, restauranger, nattklubbar, shopping, boende och annat av värde.

Park Pobedi, Moskva
Park Pobedi, MoskvaCopyright © 2001-2014, D.Alin
www.ryssland.net


WEBBTIPS
Seat24 SE Flygresor till Ryssland mfl. länder
Bokus Kurslitteratur och andra böcker
CDON.COM Filmer, böcker och prylar
Hotell i Ryssland mfl. länder
Rysk-engelsk ordbok (ABBYY Lingvo)
Ryska kartor (eAtlas)
Polina Guide (St Petersburg)
Stockholm Travel Book Guide to Stockholm