Ryssland.net logo

Ryska kurser i Ryssland och Vitryssland

Att studera ryska på plats i Ryssland är kanske det bästa sättet för att verkligen lära sig ryska och framförallt för att få vana att tala ryska. En annan fördel med att studera på plats är att klasserna oftast är små, ofta färre än 10 personer per grupp. Naturligtvis är det bra om man har lite grunder i ryska språket då man åker iväg men det är inget krav och de flesta som åker över till Ryssland för att studera ryska har inga tidigare kunskaper eller endast mindre kunskaper i ryska.

Ryskt universitet Ryskt universitet

Enklast är att boka sin ryska kurs genom en svensk förmedlare av språkkurser, som då kan hjälpa till med bokning av själva kursen, boende, visum m.m. Utöver nedanstående organisationer går det också att läsa t.ex. ryska C i St Petersburg och Ryska D i Moskva genom Stockholms universitet.

Att åka iväg och studera utomlands kostar alltid pengar, men att åka iväg till Ryssland för att läsa är förhållandevis billigt, visserligen betalar man en kursavgift, men kostnader för kurslitteratur ingår oftast och man kan bo och äta ganska billigt. Men kanske allra viktigast är att klassiska studentnöjen såsom att dricka öl, ta en fika eller gå på bio är billiga.

Ryska kurser i Ryssland

Iventus International Travel AB
Iventus skrädarsyr språkresor och språkkurser för grupper och individuella. de erbjuder kurser i ryska i St Petersburg och Moskva från 2 veckor till 10 månader samt kortare kurser nere vid svarta havet. Samt erbjuder ryska och ukrainska i Kiev med kurser på upp till ett läsår. De tar även hand om bostad, visum, ordnar resor m.m. Man kan välja att bo på studenthem, i lägenhet eller hos familj. Kortare kurser i ekonomi och juridik finns att läsa som tillval.
Adress:
Iventus International Travel AB
Box 123 13, besöksadress: (Hantverkargatan 32)
104 22 STOCKHOLM
Telefon: 08-651 45 23
Fax: 08-651 25 58
Webbsida: www.iventus.se

Dubbelrum på ryskt studenthem i St Petersburg
Dubbelrum på ryskt studenthem

AMBergh Management AB
AMBergh erbjuder kurser i ryska språket på ett flertal universitet i Ryssland och Ukraina. Det finns möjlighet både till gruppundervisning samt individuell undervisning. De ordnar även med bostad, visum, utflykter m.m. För boende finns flera varianter såsom familjeboende, studenthem och egen lägenhet.
Adress:
Ambergh Management AB
Västmannagatan 50
113 25 STOCKHOLM
Telefon: 08-612 23 30
Fax: 08-612 23 30
Webbsida: www.ambergh.com

IM Education
International Meetings erbjuder kurser i ryska i St Petersburg genom Liden & Denz. Extra kurser finns i form av affärsryska/ryskt affärsklimat, rysk massmedia eller rysk kultur, litteratur och historia. Man kan välja att bo i rysk familj eller på hotell. Visuminbjudan fås från Liden & Denz.
Adress:
IM Education
Vegagatan 29 B
413 11 GÖTEBORG
Telefon: 031-85 67 80
Fax: 031-24 14 62
Webbsida: www.im-education.com/


Ryska studier i Vitryssland

Minsk State Linguistic University
Erbjuder kurser i ryska språket på upp till 10 månader med boende i studenthem. Det finns även möjlighet till privatundervisning. Visuminbjudan får man från universitetet och man söker sedan själv visum från vitryska ambassaden.
Adress:
School of Russian as a Foreign Language
Minsk State Linguistic University
Ul. Zakharova 21
220034 Minsk
Vitryssland
Fax: +375-172-36-75-04
Webbsida: http://www.mslu.by/index_eng.html

MGLU - Minsks Statliga Lingvistiska Universitet
Minsk Statliga Lingvistiska Universitet erbjuder språkstudier i ryska och vitryska.

Copyright © 2001-2014, D.Alin
www.ryssland.net


WEBBTIPS
Seat24 SE Flygresor till Ryssland mfl. länder
Bokus Kurslitteratur och andra böcker
CDON.COM Filmer, böcker och prylar
Hotell i Ryssland mfl. länder
Rysk-engelsk ordbok (ABBYY Lingvo)
Ryska kartor (eAtlas)
Polina Guide (St Petersburg)
Stockholm Travel Book Guide to Stockholm