Silja Line börjar med kryssningar till St Petersburg
Silja Line börjar med kryssningar från Stockholm till St Petersburg med mellanlandning och båtbyte i Helsingfors. Resan startar i Stockholm varje vecka på måndag eftermiddag, och tillbaka i Stockholm är man på fredag morgon. fyra nätter tillbringas på Silja Lines fartyg, och 10 timmar i land i St Petersburg, dessutom får man två dagar i land i Helsingfors.

Vill man inte vistas på egen hand i St Petersburg, utan väljer att bara boka en stadsrundtur genom Silja Line eller ett besök på Eremitaget, så räcker det med ett särskilt s.k. gruppvisum, vilket inte är så dyrt. Vill man kunna röra sig fritt i St Petersburg så kan Silja Line hjälpa till med inbjudan, man får då själv göra visumet genom Ryska ambassaden.

Prismässigt ligger denna kryssning i nästan samma nivå som en weekend till Ryssland. Så Silja Line riktar förmodligen in sig främst på dem som vill ut och kryssa och inte så mycket på dem som verkligen vill se St Petersburg. Men för de som nyligen sett Ryska arken och känner sig inspirerade att göra en snabbvisit på Eremitaget kan detta kanske vara ett alternativ.

Länk:
www.siljaline.seTillbaka