Se rysk TV i mobilen

Det snackas mycket om att mobiloperatörerna måste börja tjäna pengar på tjänster och detta kommer att vara deras viktigaste inkomstkälla i framtiden då det blir allt billigare att ringa. Samtidigt är det först på senare tid det börjat dyka upp en del intressanta tjänster, och långt ifrån alla tjänster som dyker upp är något att hänga i granen.

Tele2Comviq har dock börjat sända ryska TV-kanaler i mobilen. Så har man ett Comviq 3G abonnemang och en 3G telefon som stödjer streaming (vilket förmodligen alla 3G-telefoner gör idag) så är det möjligt att se fem ryska TV-kanaler i mobilen. Kanalerna är RTVI, RTVI-M, Nashe Kino, Detskiy Mir och Teleclub. Abbonemangen på kanalerna löper månadsvis och varje kanal kostar 9 kronor per månad och då ingår all trafik.

Ryssland.net har naturligtvis testat och det hela har funkat hyfsat bra. Man ska dock inte vänta sig allt för mycket av varken bild- eller ljudkvalité då man kör TV i mobilen samtidigt som diagonalen inte blir mer än en tum. Så det är nog ingen som orkar se en hel film i mobilen utan dessa tjänster är nog som bäst lämpade för att se kortare nyhetsprogram och debattprogram där man egentligen inte behöver titta så mycket, utan där det räcker med att lyssna.

Så egentligen skulle kanske Tele2Comviq ha satsat på att erbjuda ryska radiokanaler istället då skulle de kunna erbjuda bättre ljud samtidigt som skärmen på mobilen ändå är för liten för att man skall ha någon riktig användning för TV i mobilen.

Hur som helst är det ju ganska häftigt att alltid ha tillgång till rysk TV i mobilen, så ifall man redan har en 3G telefon med Comviq abonnemang så är inte 9 kronor per kanal och månad helt fel. Det finns även ett gäng andra kanaler att välja på såsom Travel Channel, BBC World och arabiska kanaler.
Tillbaka