Zvezda - The Star
Betyg: 5 - Mästerverk

Sverige release Filmen visas på Kinorurik mars 2010.

Zvezda - The Star

Året är 1944 och Ryssland är ockuperat av Nazisterna. En grupp unga soldater skickas på spaningsuppdrag på av Tyskland ockuperad mark. Dom är några få och erfarenheterna varierar från att tidigare varit på uppdrag till att endast ha spelat schack. Över radion går de under kodnamnet Zvezda (stjärnan) och hemmabasen lyder under Semlja (jorden). I den lilla byn inte långt därifrån sitter en ung tjej och svarar i radion, en tjej vars största frukan är att det ska bli tyst i radion. Zvezda har ett viktigt men farligt uppdrag framför sig, runt omkring sig har de tusentals tyskar, men målsättningen är att under alla omständigheter fullfölja uppdraget.

Zvezda håller rätt igenom hela filmen en otroligt hög klass och bjuder på ordentligt med spänning, bra skådespelarprestationer och en medryckande handling. Den innehåller även gott om specialeffekter för att inte vara en Hollywood produktion och ljudeffekterna i filmens början för tankarna närmast till amerikanska produktioner som Pearl Harbor. Så det är inte förvånande att Zvezda var en av de mest sålda DVD filmerna i Ryssland år 2002, före bl.a. Star Wars, Sagan om ringen och Antikiller. Dessutom så talar tyskarna i denna film tyska tillskillnad från t.ex. amerikanska Enemy at the Gates, vilken också utspelar sig i Ryssland under andra världskriget, där både ryssar och tyskar talar amerikanska.

Original titel: Zvezda
Speltid: 93 minuter
Inspelningsår: 2002
Regi: Nikolaj Lebedev
I Rollerna: Alexej Kravtjenko, Amadu Damadakov, Anatolij Gusjtjin, Artem Samokin, Igor Petrenko, Alexej Panin, Jurij Laguta m.fl.

föregående film Tillbaka till menyn Nästa film


Copyright © 2001-2014, D.Alin
www.ryssland.net