Volkodav - Wolfhound

Volkodav - Wolfhound

Sverige release
DVD.

Wolfhound - Volkodav

Wolfhound är en rysk fantasy film baserad på en roman av Maria Semjonova.

Som liten får Volkodav se sina föräldrar mördas, sin by brännas ned och själv blir han tillfångatagen som slav. Efter många år av slavarbete, hård träning och lång väntan på hämnd så lyckas Volkodav fly gruvorna och bege sig iväg för att finna sina föräldrars mördare.

Detta är en resa under vilken Volkodav lär känna både goda och onda människor och där hans färdigheter gång efter gång sätts på prov.

Redan i ett tidigt skede av filmen lyckas Volkodav finna den första av sina fiender Kannibalen. Han dödar Kannibalen och bränner ned Kannibalens fäste. Något som är visuliserat på ett mycket snyggt sätt med häfftiga effekter. Samtidigt som han dödar Kannibalen så befriar han två människor som kommer till att bli hans följeslagare och vänner under den fortsatta resan.

Efter Kannibalen är nu Volkodavs mål inställt på den mycket farligare Zhadoba. På vägen mot sitt mål lär han känna prinsessan Jelina vars folk nu fått problem då Volkodavs hämnd på Kannibalen rubbat den jämvikt som fanns mellan Zhadobas och Kannibalens förband som båda låg i strid med varandra. En strid som hennes folk hoppats skulle fortsätta då den garanterade att de inte gav sig på deras rike Galirad.

Volkodav är ett 136 minuter spännande fantasy äventyr som är otroligt välgjort med häftiga miljöer och massor av välgjorda effekter. Budgeten för filmen är beräknad till 20 miljoner USD vilket är betdyligt mer än för en genomsnittlig rysk eller europeisk film.

Många av scenerna är inspelade i Slovakien där storslagna landskap bidrar till filmens atmosfär och visar sig kunna erbjuda minst lika intressant omgivning som Nya Zeland kunde erbjuda Sagan om Ringen. Andra scener i filmen är inspelade i Mosfilms studio i Moskva där ordentliga kuliser byggts upp såväl inomhus som utomhus.

Aleksandr Bukharov är övertygande i sin roll som Volkodav och detsamma gäller den i Sverige mer kända Oksana Akinshina som är Galirads prinsessa. Oksana Akinshina har vi vid ett flertal tillfällen fått chansen att se i Sverige i filmer som Systrar, Lilja 4-Ever, Moscow Zero och Hipsters.

Filmen har alla de ingredinser som behövs för att kunna jämföra sig med de största filmerna inom sin genre såsom Sagan om Ringen och Night Watch filmerna. Jämfört med Night Watch så är det också tydligt att Wolfhound är gjord med en betydligt större budget inte minst då det gäller mängden specialeffekter.

Wolfhound är släppt på DVD i Sverige både som fristående DVD och i ett par DVD-boxar tillsammans med andra fantasy-filmer. Den fristående DVD:n innehåller även gott om extra material om hur filmen är gjord.

Titel: Wolfhound
Original titel: Volkodav iz roda Serykh Psov
Speltid: 136 minuter
Inspelningsår: 2006
Regi: Nikolai Lebedev
I Rollerna: Aleksandr Bukharov, Oksana Akinshina, Aleksandr Domogarov, Anatoli Belyj, Andrei Rudensky, Artyom Semakin, Evgenia Sviridova, Igor Petrenko, Juozas Budraitis, Lilian Navrozashvili, Natalya Varley, Nina Usatova, Rezo Esadze, Tatyana Lyutayeva m.fl.

föregående film Tillbaka till menyn Nästa film


Copyright © 2001-2014, D.Alin
www.ryssland.net