Urga - Kärlekens tecken

Urga - Kärlekens tecken
Sverige Release
Bio samt hyr VHS.

Urga - Kärlekens tecken

Ett ungt par par som bor under enkla förhållanden på den Mongoliska stäppen får en dag besök av en rysk lastbilschauför. Trots svårigheter att kommunicera med varandra tar de med hela sitt hjära emot främlingen som av misstag råkat hamnat i deras område. En vänskap utvecklas mellan Gombo (fadern i familjen) och lastbilschaufören Sergei.

Gombo drömmer om att få ha sex med sin fru. Men då de redan har tre barn tillsammans så är detta något de undviker. Gombo vet inte vad kondomer är och frun tycker därför att det kanske vore bra om de hade en TV för allmänbildningen. Tillsammans ger sig Gombo och Sergei iväg till staden för att köpa kondomer. Den genanta situationen att köpa kondomer är mer än Gombo klarar av och istället kommer han hem med en TV.

Urga - Kärlekens tecken är en varm och intressant berättelse regiserad av Nikita Michalkov som i Sverige också är känd för filmer som Brända av Solen och Baberaren i Sibirien. Urga vann Guldlejonet på Venice festivalen och priset Bästa europeiska film på European Film Awards.

Original titel: Urga - Territorija Ljubvi
Engelsk titel: Close to Eden
Speltid: 118 minuter
Inspelningsår: 1991
Regi: Nikita Michalkov
I rollerna: Badema, Bajartu, Vladimir Gostjuhin, Larisa Kuznetsova, Bao Jungjan, Van Tszijang, Burinil m.fl..

föregående film Tillbaka till menyn Nästa film


Copyright © 2001-2014, D.Alin
www.ryssland.net