Umirat Legko - Det är lätt att dö. Regi: Aleksander Khvan
Betyg: 2 - Godkänt

Umirat Legko - Det är lätt att dö

Då grannen mittemot smygfilmar en borde man börja ana att allt inte står riktigt rätt till. Det är också vad Lisa gör, då hon bestämmer sig för läxa upp grannen med batongen. Till både Lisas och publikens förvånan får hon istället rädda livet på grannen som bestämt sig för att hänga sig. Än mer förvirrande blir det då båda sedan förälskar sig i varandra.

Grannen som smygfilmat Lisa är minst sagt besatt av henne och är beredd at ta till alla medel för att försvara både henne och deras kärlek. Då mannen, vilket man som publik förstår redan från första stund, är psykiskt sjuk sä är inte mord något som han drar sig för.

Tyävärr mördas det alldeles för lättvindigt och som publik känner man sig därför inte speciellt berörd av dessa mord. Man kommer heller inte den psykiskt sjuke grannen speciellt nära, utan bilden som ges av grannen är ytterest ytlig, något som även gäller de andra rollerna i filmen.

Så det som förmodligen var tänkt som och hade kunnat bliva en thriller i sann Hitchkock anda känns mest bara underligt eftersom man som publik är ganska så likgiltig till vad som händer. Man vet vem som mördar och man vet motivet men man får däremot aldrig någon riktig förklaring till varför.Filmskaparna har helt enkelt misslyckats med att fånga allvaret i situationen. Synd, då skådespelarna annars gör bra ifrån sig och filmen håller en genomgående hög teknisk kvalite med ett snyggt foto. Som söndagsmatine kan det kanske funka bra, men inte som thriller.

Original titel: Umirat Legko
Engelsk titel: It Is Easy to Die
Speltid: 99 minuter
Inspelningsår: 1999
Regi: Aleksander Khvan
I Rollerna: Polina Kutepova, Aleksander Lazarev Jr. Georgi Taratorkin, Svetlana Bragarnik, Aleksander Tyunin, Valentina Titova, Yelena Shevchenko. m.fl.

föregående film Tillbaka till menyn Nästa film


Copyright © 2001-2014, D.Alin
www.ryssland.net