Sluzhebnij roman
Betyg: 4 - Mycket bra

Kontorsromans - Sluzhebnij roman

Huvudrollsinnehavaren i denna 70-tals klassiker är en ensamstående tvåbarnsfar som har svårt att få lönen att räcka till. Ett sätt att få mera pengar är att ställa sig in inför chefen, för att på så vis kunna uppnå en högre tjänst och få bättre lön.

Chefen är en ung kvinna med ett trist utseende och som har långt till ett leende. Det huvudrollsinnehavaren ger sig in på visar sig inte vara det lättaste och kompliceras sedan ytterligare av att det faktum att de bägge faktiskt blir förälskade i varandra. Detta kanske inte skulle varit något större problem om det inte vore för det faktum att de bägge har mycket svårt att visa sina känslor.

Nåväl kysser man grodan så blir det en prins, kysser man istället sina gråa och trista kvinnliga chef så blir det en prinsessa. (Ryssland.net tar emellertid inte på sig något ansvar för eventuella konsekvenser ifall någon bestämmer sig för att prova detta.) Detta är precis vad som händer med den kvinnliga chefen då hon vaknar till liv och börjar tänka på annat än bara arbete. Den kvinnliga chefen förvandlas till en ung, vacker och intressant kvinna, som förövrigt inte längre kommer i tid till arbetet.

Sluzhebnij roman är en film som verkligen känns sovjetiskt 70-tal, men det också det som bidrar med en del av charmen. Filmen lunkar på i ett måttligt tempo och hade det varit en modern Hollywood film så hade nog regissören klippt bort en timme bara för att få upp tempot. Sluzhebnij roman tar istället goda 2,5 timma på sig, men rymmer å andra sidan gott om värme, komik, romantik och naturligtvis sovjetisk 70-tals charm.

Original titel: Sluzhebnij roman
Engelsk titel: Office romance
Speltid: 151 minuter
Inspelningsår: 1977
Regi: Eldar Rjazanov
I Rollerna: Alisa Frendlich, Andrej Mjagkov, Oleg Basilasjvili, Svetlana Nemoljaeva, Lija Achdzjakova, Ljudmila Ivanova, Petr Sjtjerbakov, Georgij Burkov, Valerij Filippov, Alik Denisov

föregående film Tillbaka till menyn Nästa film


Copyright © 2001-2014, D.Alin
www.ryssland.net