Sverige release
Visades på Kinorurik 2012.

Självmördare - Samoubijtsy

Filmen handlar om två unga män som mest av allt längtar att få dö. Anatolij som är den av dem som har längst erfarenhet av försöka ta livet av sig har försökt hela 17 gånger utan att lyckas medan det för Aleksej är första gången. De träffas på ett sjukhus efter varsit misslyckat självmordsförsök och bestämmer sig för att hjälpa varandra.

På vägen mot deras mål så träffar de på flera anhängare som också önskar att få dö och som ansluter sig. Men ingen kan ju vilja dö utan en sista önskan? Hur underlig och svår denna sista önskan är så gör de allt för att uppfylla denna sista önskan vilket leder till det ena galna upptåget efter det andra.

Som kuriosa kan nämnas att filmen lånat in tre yngre skådespelare från ryska thrillern Julenka för en av filmens scener där dessa tre vill begå ett gemensamt självmord. Från samma film spelar också Marat Basharov. Annars på sidan om de två huvudrollerna som innehas av Evgenij Stytjkin (Leningrad) och Aleksej Vorobjov (Fobos - Klub Strazha) så spelar bland annat Oksana Akinsjina (Lilja 4-Ever), Ville Haapasalo (30 dagar genom Ryssland) och Gosja Kutsenko (Antikiller).

Självmördare bjuder på lättsmält och enkel humor trots ett betydligt allvarligare och mera kontroversiellt tema i botten. Ledaren för Ryssland liberaldemokratiska parti, Vladimir Zhirinovsky ville faktiskt stoppa denna film från att visas på bio i Ryssland. Då filmen visades på Kinorurik 2012 i Stockholm och Uppsala så var det däremot den film som tog hem juryns pris under festivalen.

Titel: Självmördare
Original titel: Samoubijtsy
Speltid: 89 minuter
Inspelningsår: 2012
Regi: Egor Baranov
I Rollerna: Evgenij Stytjkin, Aleksej Vorobjov, Oksana Akinsjina, Ville Haapasalo, Gosja Kutsenko, Marat Basjarov, Darja Balabanova m.fl.


föregående film Tillbaka till menyn Nästa film


Copyright © 2001-2014, D.Alin
www.ryssland.net