Russkij Stjet
Betyg: 2 - Godkänd

Russkij Stjet

Två banditer anländer med tåget till den ryska semesterorten Sotji vid svarta havet. Polisen är inte ovetandes om deras ankomst utan har förberett sig genom att placera ut spanare runt om staden. De första spannarna möter upp redan på tågstationen men tar fel på banditerna och två vanliga semesterfirare som är förvillande lika. Polisen är dock snart de riktiga banditerna på spåren igen utan att veta att de från första början skuggade fel personer. Så då polisen hela tiden tror sig skugga de riktiga brottslingarna så skuggar de en de riktiga brottslingarna och en dess dubbelgångare.

I stort sett hela filmen bygger på denna förväxling som gör filmen smårolig och ganska underhållande med, men så mycket mera blir det inte. Även om filmen är inspelad under 90-talet så känns den äldre, vilket delvis beror på humorn som känns ganska sovjetisk, men också på dess tekniska kvalité. Musiken påminner om den de ryska resebolagen brukar köra i sina annonser och det är kanske passande med tanke på att filmen utspelar sig vid svarta havet, men blir lite småjobbigt efter ett tag.

Original titel: Russkij Stjet
Speltid: 77 minuter
Inspelningsår: 1994
Regi: Mihail Kokshenov
I rollerna: Mihail Kokshenov, Viktor Ilichev, Leonid Kuravlev, Natalja Krachkovskaja, Valerij Nosik, Natalja Harahorina, Ruslan Volkovskij, Igor Sivovol, Alena Lisovskaja, Natali Goncharova.

föregående film Tillbaka till menyn Nästa film


Copyright © 2001-2014, D.Alin
www.ryssland.net