Pervyj Posle Boga - Direkt efter gud. Regi: Vasilij Tjiginskij

Sverige release
Nej.

Pervyj Posle Boga - Den första efter gud

Den första efter gud handlar om ubåts-kaptenen Marinin. Handlingen utspelar sig 1944 under andra världskriget och berättas av Tanka, en ung tjej som tagit sig från det belägrade St Petersburg till den ryska flottbasen och som förälskat sig i utbåtskapten Marinin.

Marinin hamnar under bevakning och blir senare även tillfångatagen av sina egna. När en stor och viktig tysk sjötransport måste stoppas får han sin chans att visa upp sig. Han släps tillfälligt fri för att kunna leda utbåtsbesättningen under ett svårt men viktigt uppdrag.

Tanka spelas för övrigt av Elizaveta Bojrskaja som även har den kvinnliga huvudrollerna i den i Sverige släppta filmen The Admiral. Men hon är inte den ända i filmen som är känd för den svenska publiken. Även Irina Björklund som har en av de större rollerna i filmen har bland annat spelat den kvinnliga huvudrollen i den svenska filmen Den tredje vågen.

Filmen berättas på ett bra sätt och balanserar mellan krigsaction och romantik. Fast mellan Tanka och Marinin uppstår aldrig någon romans. Marinin blir aldrig något mera än en hjälte och en hemlig förälskelse för Tanka. En sevärd film som på IMDB har snittbetyget 5,4 av 10 i skrivandes stund. Ett betyg kanske inte riktigt gör filmen rättvisa.

Titel: Den första efter gud
Original titel: Pervyj Posle Boga
Speltid: 97 minuter
Inspelningsår: 2005
Regi: Vasilij Tjiginskij
I Rollerna: Dmitrij Orlov, Elizaveta Bojrskaja, Vladimir Gostjhin, Irina Björklund, Sergei Gorobtjenko, Mihail Gomiasjvili, Irina Ruslanova, Viktor Suhorukov, Jurij Stephanov m.fl.

föregående film Tillbaka till menyn Nästa film


Copyright © 2001-2014, D.Alin
www.ryssland.net