Nasha Russia - filmen

Sverige release
Nej.

Nasha Russia Jajtsa Sudby - Vårt Ryssland

En av Rysslands populäraste TV-serier någonsin heter Nasha Russia (Vårt Ryssland). En hejdlöst rolig TV-serie i stil med Little Britain, fast just det inte lika brittiskt utan mera rysk. TV-seriens enorma framgångar ledde fram till denna långfilm - Nasha Russia Sudby Jajtsa. Då serien bygger på korta sketcher men där man ändå följer samma rollkaraktärer så följer filmen istället en handling från början till slut.

Vi får i filmen följa Ravshan and Jamshud, två av Moskvas många gästarbetare. Då en av deras renoveringsarbeten går snett, vilket det gör så fort "Natsjalnik" (deras chef) lämnat lägenheten som ska renoveras så hamnar de alla i trubel.

De har fått veta att golvet i lägenhet kostar en förmögenhet och för att undvika missöden med golvet försöker det istället att klätra längs med väggar och tak vilket de inte lyckas särskillt bra med. De får sedan för sig att "Natsjalnik" hamnat i en bilolycka och bestämmer sig för att rädda honom. Samtidigt blir det själv mål för en av Moskvas farligaste Oligarker vars lägenhet är i ett betydlig sämre skick än innan Ravshan and Jamshud släptes in i den.

Även om Ravshan and Jamshud tillsammans med "Natsjalnik" står i centrum i filmen så återses många välkända karaktärer från serien. Den genomärlige vägpolisen Nickolaj Laptev, hemmlösa Siphon och Boroda, tv-tittande Sergej Beljakov och homosexuelle Ivan Dulin från Tjeljabinsk är alla karaktärer som dyker upp i filmen.

Filmen Nasha Russia bjuder förstås precis som TV-serien på massor av humor. Samtidigt är det inte helt lätt att bygga upp en handling kring en samling sketcher. I Nasha Russia har en egentligen ganska enkel handling fått mycket fokus på bekostnad av det vi alla gillade med TV-serien Nasha Russia. Handlingen känns därför ofta som en lång transportsträcka alla de roliga scener som trots allt det som lyfter filmen. Så även om Nasha Russia är en rolig film så når den aldrig upp i samma klass som TV-serien.

Titel: Vårt Ryssland
Original titel: Nasha Russia
Speltid: 85 minuter
Inspelningsår: 2010
Regi: Gleb Orlov
I Rollerna: Mihail Galustjan, Sergeij Svetlakov, Valerij Magdjasj, Denis Suxomlinov, Viktor Berzjbgitskij, Aleksandr Setjev, Nikolaj Baskov, Aleksandr Revenko m.fl.

föregående film Tillbaka till menyn Nästa film


Copyright © 2001-2014, D.Alin
www.ryssland.net