Matrioshki - TV-serien

Sverige release
Har visats i Svensk TV samt släppt som hyr och köp DVD.

Matrioshki

Handlingen börjar med att några belgare besöker Vilnius för att rekrytera unga tjejer att jobba som dansare hemma i Belgien. Det tjejerna tror bara handla om att dansa visar sig så småningom handla om någonting helt annat då de faller offer för den organiserade människohandeln.

Deras liv hamnar i händerna på hänsynslösa gangsters och och drömmen om snabbt tjäna pengar i väst slås till spillror. Mer och mer krävs av tjejerna och det som först var en dröm blir en allt mörkare och dystrare mardröm.

Polisen står maktlös i brist på vittnen och bevis och interna strigheter och korruption inom kåren gör inte saken lättare. En belgisk journalist skriver på temat och kan kanske kan han vara tjejernas räddning. Både den belgiske journalisten som alla de som ställer upp på polisintervjuer både hotas och utsäts för våld.

Matrioshki är något så ovanligt som en belgisk tv-serie som visats i svensk tv och som går att finna på dvd med svensk text. Matrioshki är fylld av drama, spänning och action men är samtidigt lika mörk och dyster som Lilja 4-Ever. Kanske inget för den känslige tittaren men annars kan denna serie rekommenderas.

Titel: Matrioshki
Original titel: Matrjoshki
Speltid: 450 minuter
Inspelningsår: 2004
Regi: Marc Punt
I Rollerna: Evgenia Hirivskaya Lika Kremer, Jan Decleir, Peter van den Begin, Tom Van Dyck, Luk Wyns m.fl.

föregående film Tillbaka till menyn Nästa film


Copyright © 2001-2014, D.Alin
www.ryssland.net