Luna Papa
Betyg: 3 - Bra

Sverige release
Släppt som hyrvideo

Luna Papa

Luna Papa är en galen komedi om galna människor, samtidigt är det en ganska tragisk film om människors tragiska öden. Filmen handlar om 17 åriga Mamlakat, en ganska vanlig tjej som drömmer om att bli skådespelerska. Mamlakat bor i en liten by utanför Samarkand. Där bor hon med sin far och bror. Brodern är knäpp och fadern har ett minst sagt hiskeligt humör.

En dag kommer en teatergrupp till byn och Mamlakat blir våldtagen av en av skådespelarna i gruppen. Mamlakat ser det dock mer som en förälskelse, dock vet hon inte vem den okände mannen är. Då det senare visar sig att hon är med barn så blir det till att försöka söka rätt på den okände mannen. Tillsammans med sin far och bror ger hon sig iväg för att söka rätt på barnets far.

De mest underliga sakerna händer i denna film och de flesta människorna i filmen har på det ena eller andra sättet en udda karaktär. Komiska scener blandas friskt med mera tragiska scener. Vill man se en lite annorlunda film, där kossor kommer flygande från himlen, får fångas i farten från flygplan och skurkarna lever på att stjäla blod då heter filmen Luna Papa.

Original titel: Luna Papa
Speltid: 107 minuter
Inspelningsår: 1999
Regi: Bakhtiar Khudojnazarov
I Rollerna: Chulpan Hamatova, Moritz Bleibtreu, Ato Mukhamedshanov, Merab Minidze m.fl.

föregående film Tillbaka till menyn Nästa film


Copyright © 2001-2014, D.Alin
www.ryssland.net