Kärlek i SSSR - Ljubov v SSSR

Handlingen utspelar sig 1973-1974 i Sovjetunionen. Filmen handlar om Sergei och Ljuda, två studenter som förälskar sig i varandra.

Sergei är en kille som gärna blickar både framåt och västerut. En kille som går klädd i jeans, tuggar tuggummi och lyssnar på Rolling Stones. Ljuda är däremot en vanlig, enkel tjej som är nöjd med den sovjetiska tillvaron och som hellre väljer trygghet framför fläkt, flärd och nya trender.

Deras olika sätt att se på tillvaron är inte problemfri för deras förhållande. Framför allt som Sergei tar sig en hel del friheter och inte alltid sätter Ljuda i första rummet. Något som gör att Ljuda vid flera tillfällen känner sig sviken. Detta öppnar också upp möjligheter för Sergeis kompis Stephan som också han är förtjust i Ljuda.

Kärlek i SSSR är en film som på ett fängslande sätt porträtterar en förgången tid från ett ungdomligt och vardagligt perspektiv. Samtidigt är det en medryckande historia om kärleken mellan två unga människor i dåtidens Sovjet. Filmen är ursprungligen släppt som Istjeznuvsjaja imperija (Det försvunna imperiet) 2008.

Titel: Kärlek i SSSR
Original titel: Ljubov v SSSR
Speltid: 89 minuter
Inspelningsår: 2012
Regi: Karen Sjahnazarov
I Rollerna: Aleksandr Ljapin, Lidija Miljozina, Egor Baranvskij, Armen Dzigarhanjan, Olga Tumajkina, Ivan Kupreenko m.fl.


föregående film Tillbaka till menyn Nästa film


Copyright © 2001-2014, D.Alin
www.ryssland.net