Little Odessa
Betyg: 4 - Mycket bra

Little Odessa

Yrkesmördaren Joshua återvänder till New York förorten Brighton Beach, med anledning av ett uppdrag. Brighton Beach är för honom hemmaplan, men också det sista stället som han borde åka till. Här finns inte bara ett uppdrag som väntar honom. I Brighton Beach bor Joshuas ryskjudiska familj, en far som hatar honom, en yngre bror som älskar honom och en mor döende i cancer.

Familjelyckan är knappast den bästa. Fadern skulle helst av allt se att Joshua inte kom tillbaka och vill definitivt att Joshua håller sig borta från sin lillebror. Samtidigt är fadern inte bättre far än att den yngre av sönerna får både smisk och stryk. Men då människor röjs och bränns på soptippen så är det fler än Joshuas fader som skulle önska att Joshua aldrig återvänt. Lillebror Rueben som hellre röker på än går till skolan ger dock sitt fulla stöd till Joshua och även modern och den före detta flickvännen är glada över att få återse honom.

Bägge bröderna (Tim Roth och Edward Furlong) är mycket trovärdiga i sina roller, liksom flickvännen (Moira Kelly). Skådespelarna har även lyckas öva in några repliker på ryska, men i det stora hela så är det amerikanska som gäller. Storyn är bra och tempot i filmen precis lagomt, men det bör väl påpekas att storyn helt klart är av det mörkare slaget. Så en kort sammanfattning av denna drama är, stark men mörk.

Original titel: Little Odessa
Speltid: 98 minuter
Inspelningsår: 1994
Regi: James Graye
I rollerna: Tim Roth, Edward Furlong, Moira Kelly m.fl.

föregående film Tillbaka till menyn Nästa film


Copyright © 2001-2014, D.Alin
www.ryssland.net