Countdown - Litjnij Nomer. Regi: Jevgenij Lavrentjev
Betyg: 3 - Bra

Sverige release:
Släppt som hyrfilm och köpfilm

Countdown - Litjnij Nomer

Nere i Tjetjenien har den ryske FSB majoren Smolin tagits tillfånga och tvingats erkänna att han är ansvarig för en terroristaktion i Moskva. Samtidigt planerar terroristerna för att ödelägga Rom. Smolin lyckas dock rymma från sin fångenskap tillsammans med journalisten Catherine Stone.

Nästa gång de båda möts har terroristerna tagit en Moskvateater som gisslan. 2000 människor är fångar varav många är barn i teatern som är riggad med bomber och fylld med terrorister. Catherine befinner sig i teatern för att göra ett reportage medan Smolin, som han uttrycker det är där av privata skäl.

Litjnij Nomer imponerar med all dess action. Actionsekvenserna är både mycket välgjorda och påkostade. Filmen har mycket gemensamt med många av de mer framgångsrika amerikanska actionfilmerna, på både gott och ont. Den som ser mycket Hollywood action kommer att känna sig som hemma, även den som följer vad som händer i Ryssland kommer att känna igen en hel del i denna film. Nåväl, är man ute efter action så är detta definitivt en film att se.

Original titel: Litjnij Nomer
Engelsk titel: Countdown
Speltid: 100 minuter
Inspelningsår: 2004
Regi: Jevgenij Lavrentjev
I Rollerna: Alexej Makarov, Luis Lombard, Jurij Tsurilo, Vjatjeslav Razbegaev, Egor Pazenko, Viktor Berzhbisjtjkij, Maria Golubkino, Ramil Sabitov m.fl.

föregående film Tillbaka till menyn Nästa film


Copyright © 2001-2014, D.Alin
www.ryssland.net