Laskovyj Maj

Sverige release
Nej.

Laskovyj Maj

Filmen Laskovyj Maj är en halvdokumentär film som handlar om gruppen med samma namn. En grupp som från slutet av 80-talet till början av 90-talet var väldigt populär i Ryssland. Medlemarna i gruppen kom från barnhem i Ryssland och gruppen riktade sig främst till en yngre publik.

I filmen får man följa gruppen från det att den startar fram till dess slut, hur gruppen utvecklas och vinner popularitet under 80-talet. Man får följa gruppen på olika turner och medlemarnas och även i viss mån fansen vanliga liv under den tid gruppen var populär.

Utöver själva gruppen ligger ett stort fokus på managern Andrei Razins liv. Hur Andrei finner gruppen, hans olyckliga kärleksförhållande och hur han under tiden som manager för gruppen lurar olika kriminella element som vill ha del av gruppens framgångar.

Laskovyj Maj är en intressant och lättsam spelfilm om gruppen Laskovij Maj. För dem som var på tiden då gruppen var populär så ger filmen säkerligen en nostalgisk tillbakablick och som för oss andra kan ge en intressant bild av en av Rysslands populäraste grupper under Gorbatjovtiden. För den som vill veta hur gruppen låter så finns även låtar som Belie rozi och Rozoviy vecher att lyssna till på Spotify.

Titel: Laskovy Maj
Original titel: Laskovyj Maj
Speltid: 115 minuter
Inspelningsår: 2009
Regi: Vladimir Vinogradov
I Rollerna: Vjatjeslav Manutjarov, Ekaterina Fedulova, Sergei Romanovitj, Marina Orel, Maksim Kostromykin, Maksim Litovtjenko, Petr Skvortsov m.fl. ,

föregående film Tillbaka till menyn Nästa film


Copyright © 2001-2014, D.Alin
www.ryssland.net