Karusel - Karusellen
Betyg: 5 - Mästerverk

Ariklar: Om Svetlana Hodtjenkova i KP.
Om Karusel i KP.
Om inspelningen i KP v Belarussii.

Karusellen - Karusel

Kirurgen Oleg Korneev är på väg hem till Moskva efter att ha jobbat ett halvår i Tjetjenien. Precis innan avresan blir han tillfrågad att jobba några extra dagar i Groznyj. Eftersom Oleg vet hur stort behovet är av en duktig kirurg i Groznyj väljer han att stanna trots att det egentligen är mot hans egen och hans frus vilja.

På väg till Groznyj blir transporten som Oleg färdas med överfallen av Tjetjener och de enda som överlever överfallet är Oleg och hans amerikanska kollega Patrick. Dessa två tas tillfånga av Tjetjenerna. Hemma i Moskva väntar Olegs fru Toma. Toma är redan är nog så orolig då hon informeras om vad som hänt och att ingen vet vare sig om Oleg är vid liv eller var han befinner sig. Efter ett tag tar dock Tjetjenerna kontakt med henne och säger sig vara beredda att släppa Oleg fri mot en större lösensumma.

Toma försöker skaffa fram de pengar som Tjetjenerna har begärt. Hon vet att detta kanske inte kommer att hjälpa men ser ingen annan utväg än att försöka betala den begärda lösensumman. Hon vet heller inte vad Oleg utsätts för under fångenskapen och om det kommer att vara samme gamle Oleg som återvänder till Moskva om hon lyckas få tillbaka honom från fångenskapen.

Karusel är en TV-serie som bjuder på massor av spänning samtidigt som det är dramatiskt och mycket gripande berättelse. I huvudrollen ser vi en lysande Svetlana Hodtjenkova som imponerade redan i debutfilmen Blagoslovite Zhensjtjinu. Här är det dock en tuffare och mer självständig Hodtjenkova vi får följa som bland annat spenderar en stor del av fritiden i boxningslokalen.

Karusellen är en rätt igenom lyckad TV-serie och ytterligare ett bevis på att Ryssland både har resurser och idéer för att skapa högkvalitativa TV-serier. Ryska NTV är beställare av TV-serien, men i själva verket har TV-serien en vitrysk regisör och huvuddelen av TV-serien är inspelad i Minsk. Ryssland har under senare tid producerat ett gäng riktigt bra TV-serier t.ex. Brigaden och Idioten och Karusellen spelar helt klart i samma dimension. Kort och gott något vi vill se på bästa sändningstid i SVT.

Denna TV-serie är släppt på DVD i Ryssland.

Original titel: Karusel
Engelsk titel: Merry-go-round
Regi: Vjatjeslav Nikiforov
Speltid: 540 minuter
Inspelningsår: 2005
Huvudroller: Svetlana Hodtjenkova, Maksim Averin, Olga Sjelest, Anatolij Kot, Olga Ostroumova, Alexander Pasjutin, Nina Ruslanova, Oleg Makarov m.fl.

föregående film Tillbaka till menyn Nästa film


Copyright © 2001-2014, D.Alin
www.ryssland.net