Flickan - Devtjata. Regi: Jurij Tjuljiokin
Betyg: 4 - Mycket bra

Flickan - Devtjata

Tosja är en ung oskuldsfull, glad och sprallig tjej som efter avslutade studier anländer till en liten by i Sibirien för att jobba som kock. I byn träffar hon den något äldre Ilja som jobbar som skogsarbetare. Ilja visar snabbt sitt intresse för Tosja men utan att röja sin egentliga avsikt bakom det intresse han visar. Tosja faller emellertid snabbt för Ilja. Efter ett tag avslöjar dock Tosjas rumskompisar att romansen för Iljas del handlar om något helt annat än kärlek.

Nadezhda Rumjantseva som spelar Tosja var vid inspelningstillfället för filmen drygga 30 år, men lyckas trots detta alldeles förträffligt med rollen som den unga, oskuldsfulla och spralliga tjejen Tosja, som är mera barn än vuxen.

Devtjata tillhör en av 60-talets mest populära sovjetiska filmer och innehåller en hel del humor samtidigt som den även berör det verkliga livet, med ämnen som kärlek och framtidsdrömmar. I det stora hela är det en ganska stillsam och gemytlig kärlekskomedi, och det är inte svårt varken att förstå varför den blev populär eller varför den är det än idag. Det ska kanske nämnas också att filmen är inspelad i svart/vitt.

Original titel: Devtjata
Speltid: 93 minuter
Inspelningsår: 1961
Regi: Jurij Tjuljiokin
I Rollerna: Nadezhda Rumjanceva, Nikolaj Rybnikov, Ljusena Ovchinnikova, Inna Makarova, Svetlana Druzhinina, Nina Menshikova, Stanislav Hitrov, Nikolaj Pogodin, Anatolij Adoskin, Mihail Pugovkin, Aleksej Krychenkov, Roman Filippov.

föregående film Tillbaka till menyn Nästa film


Copyright © 2001-2014, D.Alin
www.ryssland.net