Bears kiss - Medveshij Pozeluj
Betyg: 4 - Mycket bra

Bears kiss - Medveshij Pozeluj
Bears kiss - Medveshij Pozeluj
Bears kiss - Medveshij Pozeluj
Bears kiss - Medveshij Pozeluj
Bildmaterial: www.ctb.ru

Relaterade länkar:
Svenska Bears kiss sidan

Sverige release
Rebecka Liljeberg i huvudrollen, så den borde dyka upp

Bear's kiss

Detta är en berättelse om den unga cirkusflickan Lolas (Rebecka Liljeberg) något underliga förhållande med en björn. Lola lever ett ganska ensamt liv på en kringresande cirkus. Bland annat blir hon övergiven av de som står närmast henne. Carmen som Lola alltid trott varit hennes mamma visar sig inte vara det, och en morgon är ett avskedsbrev det ända som finns kvar av Carmen. Av de som står Lola närmast återstår endast clownen Groppo och så cirkusbjörnen Misha, som Lola redan sedan allra första början fattat tycke för. Det är hos Misha som Lola får tröst, och relationen till honom blir djupare och viktigare och utgör en allt större del av Lolas liv allt eftersom tiden går. En intressant sak i Lolas liv är att Misha emellanåt förvandlas till människa och gestaltas då av Sergei Bodrov Jr (Bröder). Det är endast med Misha som Lola är lycklig, dessvärre uppstår det problem då Misha tvingas att mörda för att rädda Lola.

Filmen är regisserad av Sergei Bodrov Sr, som även gjort Bergens fånge. Sergei Bodrov har sagt att han länge velat göra denna film, men att det var först efter att han sett Rebecka Liljeberg spela i Fucking Åmål som han ansåg att det var möjligt att finna en rollfigur till Lola.

Trots att denna film kan sägas vara en saga så riktar sig Sergei Bodrov till en lite äldre publik, och det förekommer en del otrevliga scener såsom knivslagsmål, vilka ju inte riktig hör hemma i barnfilm. Bra skådespelare, härlig berättarteknik, vackert foto och fin musik gör detta till en bra film, även om historien i sig kan tyckas vara lite underlig.

Sergei Bodrov Jr som spelar björnen Misha i mänsklig form omkom tyvärr i en lavin tillsammans med sitt filmteam ett tag efter det att denna film var klar. De riktiga björnarna som finns med i filmen finns att se på cirkusen i St Petersburg. När filmen kommer till Sverige är ännu okänt, men det faktum att Rebecka Liljeberg har huvudrollen och att Lars Jönsson och Memphis film varit med i produktionen borde betyda att filmen trots allt kommer till Sverige.

Original titel: Medvedshij Pozeluj
Speltid: 94 minuter
Inspelningsår: 2002
Regi: Sergei Bodrov Sr
I Rollerna: Rebecka Liljeberg, Sergei Bodrov Jr, Joakim Kroll, Marchella Mussi m.fl.

föregående film Tillbaka till menyn Nästa film


Copyright © 2001-2014, D.Alin
www.ryssland.net