Ballad om en Soldat - Ballada o Soldate
Betyg: 5 - Mästerverk

Sverige release
Filmen är släppt som hyrfilm och köpfilm i Sverige.

Ballad om en Soldat - Ballada o Soldate

Ballad om en Soldat handlar om en ung rysk soldat som får en två dagar lång permission för att åka hem och hälsa på sin mor.

Det är en lång väg soldaten Alexej har att resa från krigets front till den lilla byn varifrån han kommer. En resa som mestadels sker med tåg.

Resan hem kantas av diverse förutsedda händelser, vilket gör att resan tar mer tid än beräknat och den lilla tid Alexej kan stanna hemma i den lilla byn blir allt kortare.

Alla händelser är dock inte av det negativa slaget, då han under resan lär känna den mycket sympatiska flickan Shura. Med vem han får dela en hel del erfarenheter med under resans gång.

Ballad om en soldat är inspelad på ett enkelt och rättfram sätt. Något som här funkar mycket bra. Den är snyggt gjord och håller genomgående hög kvalité. Både Vladimir Ivanjov (Alexej) och Sjanna Prochorenko (Shura) är enastående i sina roller. Trots att filmen är svart/vit så är den förmodligen lika bra idag som då den gjordes i slutet av 50-talet.

Original titel: Ballada o Soldate
Engelsk titel: Ballad of a Soldier
Speltid: 85 minuter
Inspelningsår: 1959
Regi: Grigorij Tjuhraj
I Rollerna: Vladimir Ivashov, Nikolaj Krjuchkov, Evgenij Evstigneev, Zhanna Prohorenko, Antonina Maksimova, Evgenij Urbanskij, Gennadij Juhtin, Georgij Jumatov, Valentina Telegina, Lev Borisov, Jurij Dubrovin, Vladimir Kashpur, Aleksandr Kuznecov, Elza Lezhdej.

föregående film Tillbaka till menyn Nästa film


Copyright © 2001-2014, D.Alin
www.ryssland.net