Sverige release
Nej.

8:e Augusti - Avgust 8:ogo

En ung mamma från Moskva vid namn Ksenia skickar sin son att träffa sin far nere i Sydosetien samtidigt som hon själv hoppas få tid att resa och umgås med sin nye partner. Samtidigt börjar kriget nere i Sydosetien och omkullkastar hennes planer. Istället för en romantisk resa med sin nya partner så bestämmer hon sig för att åka ned till Sydosetien för att hämta hem sin son.

Hon hamnar mitt i ett brinnande inferno när hon försöker ta sig fram till den by där hennes son befinner sig. Efter att både fadern och hans föräldrar skjutits så är sonen helt ensam i huset i den lilla byn samtidigt som kriget pågår utanför dörren.

Sonen som har väldigt lätt för att fastna i fantasins värld fantiserar ständigt om robotar liknande dem i Transformers av vilka det finns såväl goda som onda. Genom sonens ögon så är det ett fullskaligt krig mellan den goda och de onda robotarna. Samtidigt måste Ksenia för att komma fram till byn ta sig igenom de intensiva striderna och det utan någon hjälp från några goda superrobotar.

8:e Augusti är en hyffsat rysk actionrulle som så många andra ryska produktioner är väldigt snyggt filmad och med välgjorda och realistiska stridscener. Budgeten för filmen sägs enligt IMBD ha varit 16 miljoner USD medan Kinopoisk.ru uppger 19 miljoner USD. Robotarnas funktion i filmen känns ändå lite oklar, visst kan de vara ett sätt att visa kriget ur den lilla pojkens ögon. Samtidigt känns det mera som det är ett sätt att fylla film ytterligare specialeffekter och kanske för att få den att sticka ut från många andra ryska krigsfilmer.

Titel: 8:e Augusti
Original titel: Avgust 8:ogo
Speltid: 132 minuter
Inspelningsår: 2012
Regi: Dzjanik Fajziev
I Rollerna: Svetlana Ivanova, Maksim Matveev, Egor Beroev, Artem Fadeev, Vladimr Vdovitjenkov, Sergej Gazarov, Gosja Kutsenko, Anatolij Belyj, Kirill Pltnjev, Aleksej Gusjkov m.fl.


föregående film Tillbaka till menyn Nästa film


Copyright © 2001-2014, D.Alin
www.ryssland.net