Antikiller D.K.

Sverige release
Nej.

Antikiller D.K. - Kärlek utan minne

Antikiller D.K. - Kärlek utan minne, är den tredje filmen om fd. polismajoren "Lis". Samtidigt som Lis lever det lugna levet inlåst på ett sjukhus så hotas Lis vänner på nytt av gamla fiender. Då Hondatjevs bank utsäts för en virusattack och en stor summa pengar stjäls från banken så hämtar de Lis för att få hjälp.

Lis som egentligen helst vill leva ett lugnt och stillsamt liv, övertalas att ge sig ut i den riktiga världen igen för att än en gång bekämpa hänsynslösa gangsters. Han förälskar sig i en av Hondatjevs anställda, en ung, vacker kvinna vid namn Katya.

Gamla meriter är inte att förkasta och Lis har inte glömt hur man bekämpar brottslingar. Lis som är van vid att använda hårdföra metoder mot brottslingar praktiserar förstås alla sina gamla färdigheter. Men utan tillgång till de mediciner och lugnande tabletter som Lis nu vant sig vid så är han nu både galnare och hårdare än någonsin.

Trots en lång och imponerade lista över roller i filmer som Night Watch, Day Watch, Ljubov Morkov så är det rollen som Lis som Gosha Kutsenko är mest känd för och som han gör allra bäst. Antikiller D.K. är inte något undantag, här är han lika övertygande som hårdför fd. polis som han är galen och rolig.

Första Antikiller filmen delade den svenska kriterkåren då den kom för snart tio år sedan. Vissa kritiker älskade filmen medan andra istället totalsågade den. Den fick dessutom kritik för att vara lite rörig och lite svår att hänga med i med många snabba klipp, kritik som inte var helt obefogad. Den älskades för dess stämning, tempo och för all action.

Antikiller D.K. är till skillnad från första Antikiller inte speciellt svår att hänga med i, inte ens om man inte sett de två första filmerna. Samtidigt håller den ett högt tempo med massor av hårdkokt action i ruffiga miljöer.

Även om Lis faktiskt blir kär i Katya lovar filmens titeln mer än vad filmen kan leverera inom då det gäller kärlek. Antikiller är nämligen inte alls en film för den som söker något romantiskt att se utan detta är en film för den som vill ha action. Positivt är också att skämten flödar fritt emellanåt.

Antikiller I och II släptes både på DVD i Sverige. Vi får hoppas att även Antikiller D.K. kommer till Sverige för Antikiller D.K. är rysk action då den är som bäst och inte ens de som kritiserade de första filmerna kan eller vågar säga annat än att Gosha Kutsenko är mycket kompetent skådespelare. Detta samt att filmen innhåller en hyffsad dos humor, influenser av Tarantino men kanske lite mindre våld än sina förgångare gör detta till en intressant och sevärd film för alla actionälskare. Titel: Antikiller D.K. - Kärlek utan minne
Original titel: Antikiller D.K. Ljubov bez pamjati
Speltid: 90 minuter
Inspelningsår: 2009
Regi: Eldar Salavatov
I Rollerna: Gosja Kutsenko, Ekaterina Klimova, Jusup Bahsjiev, Ivan Bortik, Sergej Veksler, Mihail Efremov m.fl.

föregående film Tillbaka till menyn Nästa film


Copyright © 2001-2014, D.Alin
www.ryssland.net