Antikiller 2 - Antiterror
Betyg: 4 - Mycket bra

Sverige release:
Släppt som hyrvideo och köpvideo

Antikiller 2 - Antiterror

Antikiller 2 - Antiterror är liksom första Antikiller en våldsam historia. Före detta polismajoren "Lis", som redan i första filmen drömde om att lämna Moskva och dess kriminalitet bakom sig för att istället resa till Kuba, får knappast någon anledning att förkasta dessa drömmar i denna uppföljare. Den internationella terrorismen har nått Moskva, vilket betyder att Moskva varken blivit snällare eller lugnare sen första filmen, och fienden för Lis del är nu både hårdare, tuffare och våldsammare än tidigare.

Genom hela filmen pumpas musik av det hårdare slaget, och det är endast då musiken överrustas av skottlossningar, explosioner eller andra våldsamheter som den inte hörs. Detta sker förvisso med täta intervaller, då filmen innehåller det mesta i våldsväg såsom granatexplosioner, skottlossningar och rena avrättningar. I en av scenerna, som är nästan 10 minuter lång löper närmare 100 skinheads amok på en marknad för att till sist göra upp med en nästan lika stor insattsstyrka. Våldsamt med andra ord.

Antikiller 2 känns snäppet bättre än sin föregångare. Då första Antikiller av många upplevdes som lite rörig, så är uppföljaren mera rätt fram och med högre tempo än den första filmen. Antikiller 2 är också mera påkostad, och det bör den vara då den innehåller en del riktigt tydliga produktplaceringar från både Audi och Panasonic. Antikiller 2 är tveklöst en av de bättre ryska actionfilmerna med högt tempo, mycket action och en hel del spänning. Gillar man dessutom mycket filmvåld så kommer man nog att uppleva filmen som ännu bättre. Är man däremot känslig mot filmvåld så bör man under alla omständigheter undvika Antikiller 2, för även om våldet inte är brutalare än i många andra filmer, så får man i sig en ordentlig överdos av våld då man ser den.

Original titel: Antikiller 2 - Antiterror
Speltid: 114 minuter
Inspelningsår: 2003
Regi: Egor Michajlkov-Kontjalovskij
I Rollerna: Jurij "Gosja" Kutsenko, Sergei Sjakurov, Ljiobov Tolkalina, Aleksej Serebrjakov, Aleksej Buldakov, Ivan Bortnik, Ljibomiras Lautsavitjus, Jurij Sjerstenjov, Andrej Smoljjakov, Jusul Bachsjiev, m.fl.

föregående film Tillbaka till menyn Nästa film


Copyright © 2001-2014, D.Alin
www.ryssland.net